Svila

Prevleke za vzglavnik, ki vam jih ponujamo pri Emilie Rose so narejene iz 100% 22mm Murlberry svile, ki prihaja iz dežele Kitajske kjer so jo tudi odkrili pred več kot 5000 leti in so skrivnost pridelovanja svile obdržali za sebe kar 3000 let. V Evropo pa so jo prvi prinesli beneški trgovci. Svila iz katere so narejeni naši izdelki prihaja natančneje iz mesta Sozhou, ki je že stoletja središče trgovine s svilo, od koder tudi ime mesta “The City of Silk”.

Ne pozabimo, da je svila že nekdaj veljala kot izbrani material za oblačila vladajočih razredov, bila pa je rezervirana tudi za kitajske cesarje in darila njihovim pomembnim gostom. Seveda pa je zaradi svojih pozitivnih lastnosti kaj hitro postala priljubljena tkanina.

Svila je naravni protein tako kot človeški lasje. Vsebuje naravno lepilo sericin, ki ga izloča sviloprejka in se med proizvodnjo tkanine ohrani, uniči pa se, če tkanino peremo v vroči vodi, zato se svila skrči.

Svilena posteljnina ne samo, da je videti razkošno in elegantno, ampak nudi tudi neverjetno udobje, kar je zelo pomembno za dober spanec. Poleg tega pa imajo izdelki iz svile celo paleto koristnih lastnosti:

Svila je naravni material, ki ga pridobivamo iz sviloprejke. Svila vsebuje 18 aminokislin in naravni protein, kar ugodno vpliva na kožo obraza, ki se med spanjem dotika svilenega vzglavnika. Zaradi vsebnosti aminokislin in proteinov s spanjem na svilenem vzglavniku preprečujemo nastanek zgodnjih gub ter suhost kože. Prav tako nam pomaga pri  ohranjanju elastičnosti kože. 

Prednost svilene prevleke pred bombažno je tudi ta, da svila ne vpija produktov, ki jih nanesemo na kožo pred spanjem. S tem dosežemo maksimalni učinek krem in poskrbimo za dodatno hidratacijo kože, svila celo prispeva k boljšemu prodiranju izdelka v pore.  Nekateri dermatologi celo svetujejo svojim pacientom, ki imajo težave s kožo, da spijo na svilenih vzglavnikih.

Svila spada med hipoalergenske materiale, saj v njej ne živijo pršice in se ne razvija plesen. Ravno zato so svilene prevleke primerne za bolnike z astmo.

Strokovnjaki ugotavljajo blagodejni učinek svile na lase, ker so lasje čez noč na spolzki površini svilenega vzglavnika in se zaradi tega ne ustvarja trenje med lasmi in prevleko zaradi česa so lasje zjutraj gladki, voljni in bleščeči.

Zaradi tega vas bo svila v hladnih zimskih dneh grela, poleti pa hladila.

Izdelane iz najkvalitetnejše tkanine na svetu

Tkanina naših svilenih prevlek za vzglavnik sodi v kakovostni razred 6A, ki predstavlja najvišji možen kakovostni razred svile na svetu. Ocena pomeni tudi, da so naše svilene prevleke izdelane iz najdaljših svilenih vlaken, ki jih je mogoče dobiti. 

Kaj pomeni debelina 22 mommov?

Mommes (mm) je enota, ki se tradicionalno uporablja za merjenje kakovosti svilenih tkanin. En momme je enako 4,340 grama na kvadratni meter. Napačno je sklepanje, da lahko večje število mommov pomeni tudi večjo kvaliteto. Težja kot je tkanina, težja je njena nega in posledično je lahko krajša tudi njena življenjska doba. Naše prevleke za vzglavnike so izdelane iz 22 mommov, ki so idealni za spanje.

OEKO-TEX®Standard 100

OEKO-TEX®Standard 100 je zasnovan za zaščito potrošnikov pred škodljivimi snovmi. To je zagotovilo, da prevleke za vzglavnik, ki jih lahko kupite pri nas ne vsebujejo škodljivih snovi in kemikalij. Če je izdelek prestal certifikat OEKO-TEX®Standard 100 pomeni, da je bil celoten izdelek v laboratoriju testiran na škodljive snovi.

OEKO-TEX® Standard 100 zagotavlja, da naše prevleke za vglavnik ne vsebujejo škodljivih snovi, pesticidov in težkih kovin, ki bi lahko škodovale človeku in našemu okolju.

Če so tudi vas prepričale vse lastnosti svile in želite prispevati k bolj udobnemu spanjcu, lepi koži in zdravim lasem. Vas povabimo, da pobrskate med našimi svilenimi izdelki.  Skupaj z vami se veselimo, da boste zase izbrali le najboljše in sicer izdelke, ki vam jih ponujamo v Emilie Rose.